17 травня в рамках святкування Всесвітнього дня вишиванки відділ документів з економічних, технічних та природничих наук організував презентацію книги «Вишиванка для кіборга» за участю автора Івана Дячука та літературного редактора видання, лауреата Національної премії України імені Тараса Шевченка, члена Національної спілки письменників України, самобутнього українського поета Василя Герасим’юка.
Це вже друге доповнене видання автора (перше – «Легенда про кіборга»). Кожен рядок книги пронизаний любов’ю до рідного краю, до Матері-України, яка сьогодні переживає суворі часи російської агресії,  гібридної війни. У книзі автор звертається до багатих традицій українського фольклору, майстерно вплітаючи в епічне полотно сьогодення елементи казки, легенди, билинного епосу. «Вишиванка для кіборга» покликана виховувати підростаюче покоління українців в дусі любові до Батьківщини,  готовності завжди захищати рідну землю. Вона буде цікавою і не залишить байдужими всіх – від підлітка до свідомо сформованої особистості.
У презентації книги також взяли участь: Віра Китайгородська, українська поетка, журналіст, начальник управління культури Чернівецької облдержадміністрації; Тетяна Вовк, радник голови Снятинської районної ради Івано-Франківської області; Володимир Смотритель, народний артист України, режисер, директор Хмельницького монотеатру «Кут»; Вадим Парцій, майстер народних інструментів, виконавець патріотичних  та старовинних українських пісень; представники громадських молодіжних організацій, бібліотечні працівники, педагоги та студенти навчальних закладів Буковини, ЗМІ.
У рамках заходу була розгорнута тематична книжково-ілюстративна виставка «Якби вишиванки могли говорити…», яка складалася з друкованих видань, що зберігаються у фондах нашої книгозбірні.
Модератор заходу – Сендульська Тамара Василівна, завідувач відділу документів з економічних, технічних та природничих наук



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Любов до рослин, або сьогодні найкращий час для плентингу.

“Піонер комп’ютерної техніки”.

Чого і в кого варто вчитися Україні, щоби пережити шторм?