Всіх кулінарних фанатів знайомимо з секретами галицької кухні, 
яка поєднує в собі кулінарні традиції різних народів. Історично склалося, що подібні базові умови існування, зумовлені особливостями Галичини, сприяли інтенсивному обміну продуктами і знаннями. Так, упродовж однієї вечері в одній сім`ї могли бути подані польській бігос, віденські відбівні, український борщ, а на десерт -  французькі еклери, чеський періг чи інші австрійські або східні солодощі.
       Зрештою, галицька кухня сформувалася саме як різноманітна, вишукана і добротна одночасно, а також фантасмагорично цікава. 

                          

Винничук, Юрій. Галицька кухня. Історія, рецепти та обличчя / Ю. Винничук ; автор ідеї, керівник проекту Ю. Назарук. - 2-е вид., випр. і доп. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2016. - 514 с.
                   
                   


       Представлена книга відрізняється від безлічі інших кулінарних фоліантів не тільки тим, що вперше представляє саме галицьку кухню, а й тим, що складається не з рецептів, сліпо зкопійованих з інших видань, а з перепесів, які в різний час Юрій Винничук випробував на собі і своїй родині, уточнив інгредієнти і вибрав оптимальну композицію складників. Це збірник страв,  більшість з яких були і є частими гостями на  родинному столі Юрія Винничука.
       А ще до реалізації цього проекту були запрошені відомі галичани, аби вони також поділилися переписами страв, які знають і люблять. Так вигулькнула низка не відомих раніше рецептів, а книга набула оригінального вигляду. Тепер можна не лише легко зготувати те, що смакують відомі люди, а й насолоджуватися чудовими фотографіями.

Караваєва, Лариса. Рецепти галицької кухні. Найкращі адаптовані рецепти / Л. Караваєва. Львів:  Апріорі, 2016. - 136 с.
       Ідеальна кулінарна книга для господині - це книга, без якої не обійдеться жодне свято, та навіть часто звичайний сімейний обід. Оскільки саме в ній маємо ті основні записи, що є важливими і дорогоцінними для приготування смачних страв. Це книга, яку мати передає доньці як запоруку щасливого сімейного щастя. 
       У цій книзі зібрані найкращі рецепти від відомих та умілих галицьких господинь таких, як Ольга Франко, Дарія Цвек та сучасних майстринь кулінарного мистецтва.

Коментарі

Дописати коментар

Популярні публікації