Генії читають

    В рамках проекту «Діти-дослідники» продовжуємо знайомство з найцікавішими книгами з фонду нашої книгозбірні. На черзі книги із серії мотивуючих біографій найуспішніших - «Видатні особистості. Біографічні нариси для дітей» Написані в захоплюючій і доступній формі вони будуть цікаві не тільки дітям, а й дорослим.
    Ці книги - найкращий спосіб познайомитися з наукою, історією, досягненнями людства та світовими відкриттями. Вони навчають досягати цілей, не боятися труднощів, ніколи не здаватися та завжди вірити в успіх.

Потерянко Ю.  Альберт Ейнштейн / Юлія Потерянко. – Київ : «Агенція «ІРІО», 2017. – 104 с. : іл. - (Видатні  особистості.  Біографічні  нариси  для  дітей).


Людина, яка ніколи не робила помилок, не пробувала нічого нового.
Альберт Ейнштейн

    Книга - біографія  «Альберт Ейнштейн» розповідає дітям про життя та відкриття видатного науковця, автора теорії відносності, лауреата Нобелівської премії, досягнення якого назавжди змінили наші уявлення про Всесвіт.
    Навіть якщо фізика завжди здавалася складною, в цій книзі ви побачите  її з іншої – цікавої сторони. Усіма відкриттями  Ейнштейна ми користуємося сьогодні, його праця стала поштовхом для інших вчених створити на основі його теорій телевізор, комп’ютер, фотоапарат. Усім цим ми можемо користуватись завдяки тому, що колись Альберт Ейнштейн відстояв право бути не таким як усі. Вченого, котрому не давались багато шкільних предметів, котрий був небагатослівним, почали запрошувати у всі університети світу, щоб почути його видатні лекції.
    Приклад Ейнштейна захоплює, мотивує та надихає йти до мети попри всі перешкоди.

Опанасенко О. Нікола Тесла / Ольга Опанасенко. – Київ : «Агенція «ІРІО», 2017. – 112 с. : іл. - (Видатні  особистості.  Біографічні  нариси  для  дітей).


Вам знайомий вираз  «Вище голови не стрибнеш»? Це омана. Людина може все.
Нікола  Тесла

    Граючи з якою твариною, Нікола Тесла вперше познайомився з електрикою? Які відомі письменники відвідували Теслу в його лабораторії? Яке загадкове явище легенди пов'язували з таємними експериментами Тесли? На ці та ще багато простих і загадкових питань ви знайдете відповіді у цій книзі.
    Змінний струм, бездротова передача енергії, електричний годинник, двигун на сонячній енергії, радіо, пророкування появи електрокарів, інтернету, стільникового зв'язку - важко повірити, але за всіма цими відкриттями стоїть одна людина. Нікола Тесла - один з найвидатніших учених і інженерів, його внесок в науку оцінюють нарівні з Леонардо да Вінчі, а його життя схоже на фантастичний роман.
    Відкриття Ніколи Тесли були настільки дивні, що сучасники називали його дії чарами. Уже тоді, майже 100 років тому, Тесла замислювався про таку енергію, для якої не потрібно було б палити вугілля, деревину, нафту.
    Нікола  Тесла  –  яскравий  приклад  вченого,  який доводить,  що  нестандартне  мислення  може  призвести  до величних  змін  світу.  Це більше ніж біографія, це розповідь про те, як важливо знайти своє призначення і вірити в себе, коли інші не вірять.

Сердюк М. Стів Джобс / Марія Сердюк. – Київ : «Агенція «ІРІО», 2018. -  114с. : іл. -  (Видатні  особистості.  Біографічні  нариси  для  дітей).


Майте сміливість дослухатись до свого серця. В глибині душі ви точно знаєте ким ви хочете стати.
Стів Джобс

    Яку ще всесвітньо відому компанію створив Джобс, крім Apple? Чим цікавився Стів, крім точних наук? Як з'явилося «надкушене яблуко»? Ця книга —  захоплююча  розповідь про життя новатора в IT-технологіях, творця одного з найвідоміших брендів, геніального оратора, талановитого керівника, людини, що змінила світ!  
    У кінці кожного розділу є питання-завдання, котрі не лише допоможуть запам’ятати корисну інформацію, а й підштовхнуть на роздуми, що насамперед потрібно робити, щоб бути першим, як Стів Джобс. 
    Читаючи книгу, ви  дізнаєтесь, що завдяки інтересу до науки, Стів ще в дитинстві відрізнявся нестандартним мисленням, що стало основою формування його особистості. Саме приклад Джобса доводить: людина, котра мислить не так як усі, котра уникає шаблонів у вирішенні задач на шляху до мети, здатна вплинути на світ, змінити його на краще та досягнути величних успіхів.
    Стіву не завжди щастило, не завжди все вдавалося з першого разу, проте він ніколи не боявся починати з початку та йшов за покликом серця та інтуїції.

Сердюк М. Ілон Маск / Марія Сердюк. – Київ : «Агенція «ІРІО», 2019. -  114с. : іл. -  (Видатні  особистості.  Біографічні  нариси  для  дітей).


Звичайні люди можуть обрати надзвичайне життя.
Ілон Маск

    Як не стояти в черзі до банку? Як подолати довгу дорогу за 15 хвилин? Як відправити власний автомобіль у відкритий космос? Як врятувати Всесвіт? І чому люди обов’язково мають вийти за межі Землі? 
    Відповіді на ці запитання знає інженер і бізнесмен Ілон Маск, якого називають генієм сучасності. Завдяки цій книжці ви дізнаєтесь, як перетворити неможливе на реальність. І як простому хлопчикові з Південної Африки вдалося стати одним із найвидатніших винахідників сучасності.
    Це історія, що може надихнути дітей та дорослих на будь-які мрії та цілі. Біографія Маска вчить ніколи не здаватися, вірити в себе та бути впевненим у можливості неможливого.

Коментарі

Дописати коментар

Популярні публікації