Повна шафа розумних книг про здорове життя.

 Ми живемо у стані постійного стресу, часто не маємо часу та натхнення стежити за тим, що їмо, іноді через втому і переживання можемо пропускати тренування або взагалі уникати думки про те, що варто вийти на пробіжку або в зал. Але заняття спортом і здоровий спосіб життя — це те, що насправді може робити кожен.


"Рубрика" та видавництво "Vivat" зібрали книжки, які допоможуть по-новому поглянути на те, що ми їмо, та як і скільки ми рухаємося. Поради, зібрані в цих виданнях, допоможуть залишатися здоровими фізично і ментально.

Здорове харчування
"Тренер дозволяє! 50 міфів про схуднення", Віктор Мандзяк ("Vivat")

Здорове і підтягнуте тіло — це не просто мрія багатьох людей. Часто ми переконані, що лише коли схуднемо, зможемо жити повноцінним життям. Хотіти схуднути — не соромно, соромно вірити побрехенькам про злі цукерки та підступні вуглеводи, — переконаний Віктор Мандзяк. 

Професійний тренер та фітнес-блогер, якого читають понад 500 тисяч людей на Facebook та понад 350 тисяч в Instagram, руйнує міфи навколо схуднення і переконаний, що в першу чергу на схуднення потрібно налаштувати думки, а потім підтягнеться й тіло. Вже понад 10 тисяч українців завдячують тренеру та його команді тим, що їхнє тіло виглядає так, як вони мріяли.

У книжці "Тренер дозволяє! 50 міфів про схуднення" він розповідає, що таке здорове харчування, дозволяє їсти морозиво та фастфуд, солити й запивати водою, натомість ділиться інформацією про те, що насправді впливає на процес схуднення і дає дієві поради про те, як привести себе в форму. 


"Здоровий раціон для кращої версії себе", Оксана Соколова ("Vivat")

Про "Здоровий раціон для кращої версії себе" розповідає Оксана Соколова  біологиня, дієтологиня, засновниця проєкту Health is Wealth, коучка зі здорового стилю життя, колумністка Forbes, "Нового часу", WoMo, Anywellmag, BeautyHub, учасниця марафонів, плавчиня на великі дистанції, яка підкорила Босфор.

Вона ділиться тонкощами та секретами, які допоможуть вам стати кращою версією себе, красивою, здоровою, енергійною. Вона пропонує зміни, які зроблять ваше тіло досконалим і здоровим. Адже здорове харчування — це основа. І мова йде зовсім не про дієти. В основі книжки Оксани Соколової — наукові дані, логіка та багаторічний досвід. Крім того, вона дає цінні поради про те, як стежити за станом здоров'я і на які біохімічні показники звертати увагу в першу чергу та як організовувати регулярні планові перевірки організму.

"Ніколи більше не переїдайте", Ґленн Лівінґстон ("Vivat")

Автор "Ніколи більше не переїдайте" Ґленн Лівівнґстон зізнається — він колишній товстун з дуже поганою спадковістю, мало не довів себе до смерті переїданням, не міг встояти перед піцою, шоколадом, чипсами та всім, що добре смакувало. Він багато років намагався схуднути, втримати вагу, полюбити себе струнким, але весь час щось йшло не так.

Як психолог, Лівінґстон проаналізував харчові звички понад 40 тисяч людей — виявляється, існують певні об'єктивні причини й закономірності, які не дають людям схуднути або почати виглядати так, як вони хочуть. Але їх можна подолати. Перепрограмувати себе за допомогою маленьких кроків: перестати звинувачувати себе, якщо щось піде не так, взяти на себе повну відповідальність за своє харчування та перестати рахувати, скільки днів вам вдається харчуватися правильно. 

Регулярні фізичні вправи
"Тренування для здоров'я. Фітнес-щоденник" ("Vivat")

Ми дуже часто даємо собі слово почати нове життя — харчуватися правильно, займатися спортом, але щось нас постійно відволікає. Часто нам бракує сили волі й системності, щоб сформувати та закріпити звички до здорового харчування та фізичних вправ

Фітнес-щоденник "Тренування для здоров'я" — дуже простий у використанні, але реально дієвий. Завдяки цьому щоденнику ви зможете дотримуватися плану й не відстати від графіка. 

У ньому зручно фіксувати щоденну статистику (свою вагу, що ви їли, скільки зробили фізичних вправ і як добре піклувалися про себе), стежити за прогресом. Завдяки щотижневому контролю ви зможете відстежувати зміни й коригувати звички. Ну і звичайно, варто не забувати відзначати досягнення. 

"Фізична (не)активність. Що насправді робить нас здоровими?" Деніел Ліберман ("Лабораторія")

Деніел Ліберман пропонує новий погляд на здоровий спосіб життя. А ще показує, як ми можемо зробити фізичну активність більш приємною для себе та не звинувачувати себе, якщо не вдається багато рухатися.

Він професор еволюційної біології в Гарвардському університеті, дослідник еволюції бігу і ходьби, зрештою сам полюбляє вийти на пробіжку, тож дещо почерпнув з власного досвіду. Деніел Ліберман у своїй книжці "Фізична (не)активність" розповідає, як і чому відбулася еволюція до сучасного способу життя, де не потрібно докладати багато зусиль для виживання. Чітко й аргументовано автор демонструє нелогічність здорового способу життя у його звичному розумінні. Окрім дослідження занять спортом, книжка зосереджується і на усіх суміжних темах: харчування, сон, біологічні особливості людського організму. 


"Радість руху. Як фізична активність додає впевненості, зближує людей і робить їх щасливішими", Келлі Макґоніґал ("Наш Формат")

Авторка книжки "Радість руху" переконана — після її прочитання ви полюбите рухатись. Це історія для тих, хто неодноразово починав тренуватися, але закидав після першої крепатури, виходив на пробіжку, та після другого кола хапався за бік і відмовлявся від цієї витівки, жалівся на те, що він не гнучкий та не витривалий, був переконаний, що йому вже запізно. 

Часто в уявленні людей утворюється зв'язка: тренування – це страждання. Але це не обов'язково так. Рух змінює настрій людини, а тренування рятують від стресу й депресії. Келлі Макґоніґал розповідає про "молекули надії", ейфорію бігуна, корисну залежність і міцну дружбу між людьми, які тренуються в одній команді. 

У цій книжці є історії про жінку, яка почала бігати в 55 і за сім років здолала 85 півмарафонів, і дівчину, яка заново навчилася рухатися, хоч після інсульту не відчувала правої ноги. А ще безліч інших оповідей, що змінять ваше ставлення до тренувань і підкажуть, де знайти антидепресант без рецепта, джерело мотивації та міцних взаємин.

"Never stop", Марі Карачина ("ВСЛ")

Книжка "Never stop" для тих, хто мріє змінити своє життя, але не наважується зробити перший крок, мріє стати струнким й здоровим, але не знає, з чого почати, намагається подолати стрес та впорядкувати свої думки. Не відкладайте на завтра  радить Марі Карачина. Ця книжка  добрий спосіб почати позитивні зміни вже сьогодні. 

Її авторка  учасниця світових марафонів та півмарафонів, фітнес-тренерка та засновниця клубу "Skinny&Strong", переконана, що біг  це значно більше, аніж просто вид спорту. Це спосіб впорядкувати своє життя, загартувати дух та силу волі, навчитися ставити цілі й досягати їх. Адже рух — це життя. А книжка, яку ви тримаєте у руках  лише маленький стимул, перший крок, щоб змінити звички та почати вдосконалювати світ навколо вас. Крім того, вона містить корисні поради для початківців  як почати бігати так, щоб не нашкодити собі, що взувати і які місця для пробіжок обирати. 














Коментарі

Популярні публікації