До Всесвітнього дня хліба

Хліб з гарбуза із хрусткою скоринкою:  секретами приготування від Тетяни Литвинової 


Завдяки гарбузу хліб виходить красивого жовтого кольору (Фото: Скріншот з відео)

Кулінарна експертка поділилася бабусиним рецептом здобного ароматного гарбузового хліба.

Цей рецепт дістався Тетяні Литвиновій від бабусі, яка пекла весільні короваї. Головним секретом у рецептурі був гарбуз, який робить хліб смачнішим, духмянішим і красивішим. До того ж, цей хліб зберігається не менше чотирьох днів, не черствіє і не пліснявіє.

Рецепт хліба

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне - 500 г
  • Пюре гарбузове - 200 г
  • Цукор - 40 г
  • Масло вершкове - 50 г
  • Яйце - 1 шт.
  • Дріжджі- 8 г
  • Сметана - 60 мл
  • Вода тепла - 40 мл
  • Сіль - 1ч. л

Намазка:

  • Борошно рисове - 40 г
  • Дріжджі - 2 г
  • Вода - 50 мл
  • Цукор - 1 ч. л.
  • Оливкова олія - 1 ч. л.
Фото: Скріншот з відео

Приготування

Почати потрібно з опари. Візьміть сухі дріжджі, сметану та цукор, розведіть із теплою водою. Окремо зробіть гарбузове пюре (запечіть гарбуз і перебийте в блендері). Потім візьміть готове гарбузове пюре, додайте цукор, яйце, сіль, а потім борошно й опару.

Замісіть тісто. У процесі замішування додайте вершкове масло та добре вимішуйте до гарної тягучої маси. Змастіть трохи рослинною олією.

Попередньо розігрійте духовку на 60-80 градусів, щоб прискорити процес, і поставте в неї доходити готове тісто приблизно на 30 хв.

Коли ви побачите, що тісто піднялося в два рази - діставайте. Викладіть на чисту дощечку та зберіть у комок, щоб прибрати всі пори, що утворилися.

Візьміть форму, покладіть на неї пергамент і в центрі покладіть хліб, накрийте мискою і відправте в тепле місце доходити на годину, максимум півтори.

Щоб зробити гарне покриття хліба, зробіть намазку: візьміть рисове борошно, воду, дріжджі та цукор. Перемішайте та дайте трохи настоятися. Потім, коли хліб підійде, додайте в суміш ложку оливкової олії та нанесіть цю суміш на верх хліба, щоб утворилася скоринка.

Потім відправляйте хліб у духовку, розігріту на 200 градусів, приблизно на 40-45 хв. Після приготування дайте трохи охолонути.

Смачного!

Як приготувати гарбузовий хліб - відео-рецепт

Джерело інформації : Інтернет-видання "НВ"

Коментарі

Популярні публікації