До Всесвітнього дня хліба
Хліб з гарбуза із хрусткою скоринкою: секретами приготування від Тетяни Литвинової

Завдяки гарбузу хліб виходить красивого жовтого кольору (Фото: Скріншот з відео)
Кулінарна експертка поділилася бабусиним рецептом здобного ароматного гарбузового хліба.
Цей рецепт дістався Тетяні Литвиновій від бабусі, яка пекла весільні короваї. Головним секретом у рецептурі був гарбуз, який робить хліб смачнішим, духмянішим і красивішим. До того ж, цей хліб зберігається не менше чотирьох днів, не черствіє і не пліснявіє.
Рецепт хліба
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне - 500 г
- Пюре гарбузове - 200 г
- Цукор - 40 г
- Масло вершкове - 50 г
- Яйце - 1 шт.
- Дріжджі- 8 г
- Сметана - 60 мл
- Вода тепла - 40 мл
- Сіль - 1ч. л
Намазка:
- Борошно рисове - 40 г
- Дріжджі - 2 г
- Вода - 50 мл
- Цукор - 1 ч. л.
- Оливкова олія - 1 ч. л.
Приготування
Почати потрібно з опари. Візьміть сухі дріжджі, сметану та цукор, розведіть із теплою водою. Окремо зробіть гарбузове пюре (запечіть гарбуз і перебийте в блендері). Потім візьміть готове гарбузове пюре, додайте цукор, яйце, сіль, а потім борошно й опару.
Замісіть тісто. У процесі замішування додайте вершкове масло та добре вимішуйте до гарної тягучої маси. Змастіть трохи рослинною олією.
Попередньо розігрійте духовку на 60-80 градусів, щоб прискорити процес, і поставте в неї доходити готове тісто приблизно на 30 хв.
Коли ви побачите, що тісто піднялося в два рази - діставайте. Викладіть на чисту дощечку та зберіть у комок, щоб прибрати всі пори, що утворилися.
Візьміть форму, покладіть на неї пергамент і в центрі покладіть хліб, накрийте мискою і відправте в тепле місце доходити на годину, максимум півтори.
Щоб зробити гарне покриття хліба, зробіть намазку: візьміть рисове борошно, воду, дріжджі та цукор. Перемішайте та дайте трохи настоятися. Потім, коли хліб підійде, додайте в суміш ложку оливкової олії та нанесіть цю суміш на верх хліба, щоб утворилася скоринка.
Потім відправляйте хліб у духовку, розігріту на 200 градусів, приблизно на 40-45 хв. Після приготування дайте трохи охолонути.
Смачного!
Джерело інформації : Інтернет-видання "НВ"

Коментарі
Дописати коментар