У різдвяний кошик ґаздиньки
Відома кондитерка Ліза Глінська пропонує рецепт «Бомба-торту Графські руїни"

Є два види цього торта: з меренгою і без неї (Фото: Прес-служба Лізи Глинської)
Кулінарний експерт і кондитер розкрила секрети приготування десерту, котрий обожнює вся її сім'я.
Глінська також розповіла про неоднозначну історію торта. Деякі вважають, що його на основі меренги винайшов кондитер Гаспаріні зі Швейцарії, інші - що спочатку він готувався на основі бісквіта і без меренги.
Рецепт торта Графські руїни
Інгредієнти
Для шоколадного бісквіта:
- 90 мл молока (4,5 ст. л.)
- 90 г вершкового масла (82%)
- 90 г цукру (3,5 ст. л. з гіркою)
- 90 г борошна (3,5 ст. л. з гіркою)
- 150 г яєць (3 шт.)
- 120 г чорного шоколаду (50−70%)
- 20 г какао-порошку (2 ч. л. з гіркою)
- 4 г розпушувача (1 ч. л.)
Для швейцарської меренги:
- 60 г білка (2 шт.)
- 60 г цукру (2,5 ст. л. з гіркою)
- 60 г цукрової пудри (2,5 ст. л. з гіркою)
Для масляного крему:
- 300 мл молока (1,2 склянки об'ємом 250 мл)
- 15 г кукурудзяного крохмалю (1,5 ч. л. з гіркою)
- 15 г борошна (1,5 ч. л. З гіркою)
- 40 г жовтка (2 шт.)
- 20 г цукру (1 ст. л.)
- 200 г згущеного вареного молока (0,7 склянки об'ємом 250 мл)
- 200 г вершкового масла (82%, розм’якшеного)
Коментарі
Дописати коментар